60 db szuperfinom instant gyógynövényport tartalmazó étrend-kiegészítő gyógynövénykapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből.
A kurkuma egészségtámogató hatásai:
1. Támogatja az ízületek rugalmasságának, komfortjának fenntartását.2. Hozzájárul a szív és az érrendszer egészségéhez.3. Javítja az étvágyat, támogatja az egészséges emésztést.4. Hozzájárul a máj egészségéhez és a normál epekiválasztáshoz.5. Támogatja az idegrendszer egészségét, a lelki egyensúly megőrzését.6. Elősegíti az allergénekkel szembeni ellenállást. 7. Támogatja a bőr egészségének fenntartását.8. Hozzájárul a tüdő és a felső légutak egészségének megőrzéséhez.
A kurkuma gyökerét említett alkalmazási területeken túl a népgyógyászatban menopauzás tünetek, menstruáció előtti tünetegyüttes, fejfájás, stressz, hörghurut, megfázás, légúti fertőzések, asztma, sárgaság, viszketés, cukorbetegség esetén is használják.
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által notifikált termék. Notifikációs szám: 32170/2023
Kurkuminoidok (3-5%), főképp kurkumin, 3-7% illóolaj (főleg szeszkviterpének), jelentős mennyiségű vas és kálium, zsírsavak, poliszacharidok
Ázsia trópusi vidékein és Afrikában termesztik nagyobb mennyiségben.
Egy méter magasra is megnövő, lágy szárú évelő növény. Virágai a talaj közelében, füzérvirágzatban nyílnak. A gyöktörzse hengeres, oldalágakat fejleszt.
A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei a kurkumára általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövény egészségtámogató, a szervezet normál állapotának fenntartását elősegítő hatását.
Egy előzetes klinikai kutatás PMS (premenstruációs) tünetekkel rendelkező betegek esetén azt mutatja, hogy a kurkumin napi kétszer 100 mg-os szedése, a menstruáció előtt 7 nappal kezdődően és a menstruáció után 3 napig folytatva, javítja a fizikai, viselkedési és hangulati panaszokat a placebóhoz képest (Khayat).
Bár a kurkuma elsősorban az emésztésünket befolyásolja kedvezően az emésztőenzimek termelődésének serkentésével, az epekiválasztás fokozásával és a kedvező bélflóra kialakításával, ezen kívül számos kedvező egészségügyi hatása van.